Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

5 inspirerende badkamers met spanplafond

Een van de vele voordelen van een spanplafond zijn zijn vochtwerende eigenschappen. Een spanplafond is, in tegenstelling tot gyproc, niet gevoelig voor vocht en schimmel. Dat maakt spanplafonds uitermate geschikt voor in de badkamer. Ontdek hieronder 5 inspirerende badkamers met een spanplafond in de hoofdrol.

Spanplafonds zijn ideaal om een uniforme look te creëren in meerdere ruimtes, ideaal bijvoorbeeld voor een slaapkamer met open badkamer. Door te kiezen voor beige of gebroken wit combineer je een warme uitstraling met een eigentijds design. De lichte kleuren vergroten bovendien beide kamers waardoor je een hemels gevoel krijgt van extra veel ruimte.

 

Spanplafond in badkamer met aanpalende slaapkamer

 

Hou je meer van een strakke, moderne look? Kies dan voor een wit spanplafond met spotjes. Witte spanplafonds zijn het populairst omdat ze eenvoudig combineren met andere materialen,  kleuren en stijlen. Bovendien kan je via kleuraccenten of decoratie toch een gezellig en aangenaam gevoel creëren in je badkamer.

Onderstaande badkamer combineert een wit spanplafond met houten kasten en keramische tegels, afgewerkt met een mozaïekvloer in de douche. Een mooie mix van materialen en kleuren voor een stijlvolle badkamer.

 

Strakke, moderne badkamer met spanplafond

 

Sfeervolle verlichting

Spanplafonds lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor een zwart-witdesign in je badkamer. De spotjes werden hier afgewerkt met een zwarte omranding om de kleurschakering extra in de verf te zetten.

Verlichting kan zeer gemakkelijk ingewerkt worden in een spanplafond. Je kan ervoor kiezen deze boven of onder het doek te hangen. Plaats je ze boven het doek, dan baadt heel de kamer in het sfeervolle licht. Opteer je voor een installatie onder het doek, geniet je van zachte lichtcirkels op een bepaalde plaats.

 

Zwart wit badkamer met spanplafond en ledverlichting

 

Plaats je de verlichting liever aan de zijkant? Ook dat is mogelijk met een spanplafond. In deze badkamer bevindt de verlichting zich naast het plafond voor een sfeervol geheel. De flexibiliteit van spanplafonds creëert eindeloze mogelijkheden voor een unieke badkamer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van spanplafonds in je badkamer? Vraag hier vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij gespecialiseerde vakmannen in je buurt. Zij staan je graag bij met hun expertise en ervaring.

 

Spanplafond met verlichting aan de zijkant

 

Tot slot nog een kleine uitsmijter met een kleurrijke spanwand. Dat de creatieve mogelijkheden van een spanwand ver reiken, toont deze knusse en stijlvolle badkamer.

 

Kleurrijke badkamer met spanwand vlinders

 

Nog meer inspirerende voorbeelden van spanplafonds vind je hier. Veel plezier ermee!