Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Akoestiek verbeteren: Akoestisch spanplafond

Een vervelende galm in een ruimte is nooit aangenaam. Een slechte akoestiek vermindert de productiviteit en gaat ten koste van je humeur. Daarom is het belangrijk om de akoestiek te verbeteren in jouw woning of kantoor. Lees hier alles over de voordelen en de werking van een akoestisch spanplafond.

 

Verschil standaard & akoestisch spanplafond

Het doek van een standaard spanplafond heeft een dichte structuur.

Een akoestisch spanplafond daarentegen is voorzien van kleine gaatjes, 250 000 microperforaties per vierkante meter om precies te zijn.

Dankzij deze perforaties neemt het plafond de geluidstrillingen op in plaats van ze te weerkaatsen zoals een gewoon spanplafond. Hierdoor wordt de galm sterk verminderd. Het resultaat is een rustgevende ruimte met een perfecte akoestiek.

 

 

Akoestiek verbeteren met een spanplafond

Een akoestisch doek voor een spanplafond wordt steeds gecombineerd met een laag isolatie boven het doek (10 à 12 cm). Dit kan zowel thermische als akoestische isolatie zijn.

De kleine gaatjes in het doek kunnen geluidstrillingen gemakkelijk doorlaten naar de laag isolatie erboven, die het vervolgens absorbeert. Bij een standaard spanplafond met een dichte doek is dit niet mogelijk en wordt het geluid weerkaatst in plaats van opgenomen.

Wanneer je niet in de hele kamer dezelfde akoestiek nodig hebt, kan je met losse kaders akoestische eilanden creëren.

 

Akoestisch plafond prijs

Het laten plaatsen van een akoestisch spanplafond kost ongeveer €100-€150/m2. Dit is iets duurder dan de prijs voor een standaard spanplafond, maar hou er rekening mee dat hiermee je ruimte onmiddellijk geïsoleerd is en je hier dus geen kosten meer hoeft voor te voorzien. Hou er wel rekening mee dat de prijs sterk bepaald wordt door het aantal vierkante meters dat van een spanplafond moet worden voorzien. In kleine ruimtes kan de prijs per m2 bijvoorbeeld hoger uitvallen.

Voor een prijs op maat voor een akoestisch spanplafond kan je terecht op onze offertedienst. Daar kom je met één klik in contact met gespecialiseerde vakmannen.
✓ Klik hier om gratis prijzen aan te vragen bij experten uit jouw buurt.

 

akoestiek verbeteren spanplafond

 

Voordelen akoestisch spanplafond

Bij de plaatsing van een akoestisch spanplafond hoef je geen periode van werken en stof te doorstaan. Een akoestisch spanplafond wordt even snel geplaatst als de standaard variant.

Het plaatsen van de isolatie dat voorafgaat aan het plaatsen van het doek, neemt wel wat extra tijd in beslag, maar normaal gezien kan je binnen de dag nog genieten van je nieuw akoestisch plafond.

Een akoestisch spanplafond geniet van dezelfde brandwerende eigenschappen als een standaard spanplafond en kan geprint of gekleurd worden in dezelfde motieven of kleuren als de klassieke variant. Een akoestische doek kan tot 5m breedte naadloos geplaatst worden (5,10m onbeprint doek en 4,95m beprint doek).

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers