Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond met print

Een spanplafond met print is ideaal wanneer je een nieuw plafond wil met minimale werkzaamheden. Het is namelijk een kunststofdoek die je onder je bestaande plafond aanbrengt. Je kan kiezen tussen speciale kleuren, verschillende motieven, een foto naar keuze… Een spanplafond met print maakt van elke ruimte een unieke plek. Je leest er hieronder alles over!

Ga snel naar:
Mogelijkheden spanplafond met print
Welke voordelen en nadelen?
Prijs spanplafond met print
Hoe plaats je een bedrukt spanplafond?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een vals plafond dat bestaat uit één strak gespannen kunststofdoek. Een vakman maakt dit doek op maat van jouw ruimte en plaatst het onder je bestaande plafond. Net zoals bij een regulier plafond kan je ook bij een spanplafond spotjes of hanglampen aanbrengen. Wil je je spanplafond uniek maken? Laat het dan bedrukken met een motief, een foto of speciale kleur.

Interesse in een spanplafond met print? Vergelijk gratis en vrijblijvend verschillende offertes van professionele plaatsers via onze offerteservice.

spanplafond met print

 

Mogelijkheden spanplafond met print

Een spanplafond met print is geschikt voor elke ruimte. Je kan zo’n kunststof doek namelijk volledig naar wens vormgeven. Wat zijn de mogelijkheden? Een korte opsomming:

 

1. Materiaal

Je kan een bedrukt spanplafond laten plaatsen in PVC of polyester. Een PVC-spanplafond is flexibel, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te demonteren en terug te plaatsen. Polyester is ietsje robuuster, enkel afwasbaar wanneer het met een PU-laag bewerkt is en moeilijker te demonteren. Qua prijs, sterkte en uitvoeringsmogelijkheden zijn er weinig verschillen.

 

2. Print

Wil je je spanplafond graag laten bedrukken? Dan zijn de mogelijkheden oneindig. Je kan kiezen voor een leuk motiefje of een tekst. Maar je kan ook voor een zelf gekozen foto gaan. Denk maar aan een foto van een zonsondergang in de slaapkamer of een foto van de kinderen… Op die manier maak je je ruimte echt uniek. Ben je na een tijdje uitgekeken op je foto? Dan kan je deze gewoon laten vervangen door een nieuwe.

 

3. Isolatie

Een spanplafond is ideaal om een isolatielaag achter te verstoppen. Een vakman zal de isolatie tussen je bestaand plafond en spanplafond plaatsen. Je kan thermisch isoleren zodat de temperatuur in je woning constanter blijft, maar je geniet ook van een betere geluidsisolatie in je huis of appartement.

 

4. Afwerking

Ook bij de afwerking zijn er allerlei keuzes te maken. Bij een spanplafond met print is het aangeraden om verlichting onder je doek te laten plaatsen zodat het je print niet onderbreekt. Maar je kan ook gewoon gaten voor spots laten aanbrengen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een geluidsinstallatie te integreren in je spanplafond. Zo geef je je ruimte een strakke en afgewerkte look.

 

TIP: hulp nodig bij het navigeren door de mogelijkheden van een spanplafond met print? Vraag advies aan een vakman. Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende plaatsers.

 

Voor- en nadelen van een spanplafond met print

Het is belangrijk om even stil te staan bij de voordelen en nadelen van een spanplafond met print voor je er een laat plaatsen. We zetten ze voor jou op een rijtje:

 

  • Uniek en personaliseerbaar: een spanplafond met print kan je helemaal naar wens personaliseren. Op die manier komt het in elk interieur en in elke woning tot z’n recht.
  • Snelle plaatsing: een bedrukt spanplafond kan een vakman even snel plaatsen als een regulier spanplafond. In tegenstelling tot een gyproc plafond gaat die montage erg snel. Doorgaans volstaat slechts 1 dag.
  • Waterdicht: een spanplafond is 100% vochtwerend en is daarom ook ideaal voor in badkamers of keukens. Bij eventuele vochtproblemen gaat het niet beschimmelen.
  • Makkelijk in onderhoud: een spanplafond heeft weinig onderhoud nodig, want het is condens- en schimmelvrij. Is je spanplafond toch vuil? Ga dan aan de slag met een warm sopje en neutrale zeep.

 

  • Duurder dan onbedrukt spanplafond: een bedrukt spanplafond is duurder dan een regulier spanplafond. Daarnaast kan het prijskaartje ook oplopen door extra isolatie of andere afwerkingsmogelijkheden.
  • Gevoelig voor beschadiging en verkleuring: bij een bedrukt spanplafond zal het sneller opvallen wanneer er beschadigingen zijn. Een scheurtje in het doek kan namelijk de hele bedrukking verpesten.

 

Prijs bedrukt spanplafond

Doorgaans mag je rekenen op € 90 à 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing) voor een spanplafond met print. Uiteraard heeft de oppervlakte van het spanplafond de grootste invloed op het prijskaartje. Ook isolatie en afwerkingsmogelijkheden kunnen de totale kost doen stijgen. Daarnaast zijn er verschillen per fabrikant en plaatser.

BELANGRIJK: dit is slechts een richtprijs. Benieuwd naar de kost voor het plaatsen van een spanplafond met print in jouw woning of kantoor? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij specialisten in jouw buurt.

 

bedrukt spanplafond

 

Hoe plaats je een bedrukt spanplafond?

Een spanplafond met print plaatsen, laat je beter over aan een vakman. Die beschikt over de nodige kennis en het juiste materiaal om de klus uit te voeren. Hoe je een spanplafond plaatst, hangt ook af van het gekozen type. Een specialist zal de volgende stappen volgen:

 

STAP 1: opmeten

Het is belangrijk dat een vakman de juiste opmetingen maakt voor je spanplafond. Om een doek van de correcte grootte te bestellen, zal hij de breedste breedte en langste lengte van de ruimte in kwestie opmeten en rekening houden met de nodige speling.

 

STAP 2: profielen bevestigen

De volgende stap is de montageprofielen tegen je muur of plafond bevestigen. Een plaatser zorgt voor voldoende ruimte tussen je bestaande plafond en je spanplafond voor eventuele verlichting, airco, audio-installaties… Wil je graag sierlijsten? Dan zal de vakman die op dit moment in het proces plaatsen.

 

STAP 3: spandoek plaatsen

Laat je een PVC-doek plaatsen? Dan zal de vakman de ruimte opwarmen tot 40 à 50 °C om de doek soepel genoeg te krijgen. Een polyesterdoek plaatst hij bij kamertemperatuur. Verder zal hij de doek in de profielen plaatsen en aanspannen. Het overtollige stuk doek kan hij dan vlot afsnijden.

 

STAP 4: openingen uitsnijden

Is je spanplafond met print mooi opgespannen? Dan moet een vakman enkel nog eventuele openingen uitsnijden voor spots of luidsprekers. Je kan kiezen voor ronde of vierkante openingen in je spanplafond. Houd er wel rekening mee dat gemaakte gaten moeilijk dicht te maken zijn.

 

Kan ik zelf een spanplafond met print plaatsen?

Het is sterk afgeraden om je spanplafond zelf te plaatsen. Het is een precieze klus, dus het risico op schade en een foutieve plaatsing is groot. Een vakman heeft de nodige kennis en ervaring en het juiste materiaal om een spanplafond met print te plaatsen. Met een professional heb je ook een bredere keuze aan prints.

Wil je graag een spanplafond met print laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van plaatsers in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers