Spanplafond plaatsen: Techniek & Prijs

Een spanplafond plaatsen opent vele mogelijkheden. Lees hier wanneer een spanplafond plaatsen voor jou een ideale oplossing is en uit welke materialen dit kan. Kan er isolatie onder geplaatst worden en wat kost het zoal om een spanplafond te laten plaatsen? Lees het allemaal in onderstaand artikel.

 

spanplafond plaatsen prijsWanneer een spanplafond plaatsen?

Wanneer je huidige plafond niet meer in goede staat is of de huidige constructie niet meer stevig genoeg is, biedt een spanplafond de perfecte oplossing. Doordat het plafond met profielen aan de muren wordt opgehangen, hoeft het bestaande plafond niets van gewicht te dragen.

Bovendien kan je net als bij een gewoon plafond alle soorten verlichting plaatsen. Een spanplafond kan op één dag geplaatst worden, en je hoeft er je meubels zelfs niet voor te verplaatsen. Er zijn geen kapwerken nodig dus je zit niet in het stof tijdens deze werken.

 

Hoe een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond kan gemaakt worden uit pvc of uit polyester. Beiden kennen een andere plaatsingstechniek.

 

Polyester spanplafond plaatsen

Een polyester spanplafond wordt met behulp van spatels op kamertemperatuur in het profiel geplaatst. Daarom wordt het ook wel een koud spanplafond genoemd. Bij een polyester doek zijn er geen naden zichtbaar bij grote oppervlaktes. Daardoor oogt het plafond zeer strak en modern.

 

PVC spanplafond plaatsen

Een spanplafond uit PVC wordt met een harpoen- of klemsysteem opgehangen. Deze profielen worden op de muren bevestigd waarna het doek er doorgetrokken en opgespannen wordt.

Een PVC spanplafond of een warm spanplafond wordt opgespannen bij een temperatuur van 40 à 50°C. Door de warmte krimpt en versoepelt het doek waardoor er geen plooien meer zijn. Naarmate de temperatuur daalt, wordt het doek strakker.

Naadloze overspanningen zijn mogelijk tot 5 meter. De naden die zichtbaar blijven zijn zo onopvallend dat ze niet als storend beschouwd worden.

 

Een pvc of polyester spanplafond plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde ondernemingen en vergelijk de prijzen.
✓ Klik hier om offertes aan te vragen en vergelijk!

 

spanplafond plaatsen voorbeeld

 

Prijs spanplafond plaatsen

Een standaard spanplafond plaatsen kost gemiddeld genomen tussen de €70 en €80 per m². De prijs kan natuurlijk oplopen naargelang het aantal lichtpunten en of je een isolatielaag wenst aan te brengen. Ook de kleur en de print zullen de prijs sterk beïnvloeden.

De prijs wordt uiteraard ook beïnvloed door de grootte van het te plaatsen plafond en de vorm ervan. In kleine of moeilijk te bereiken ruimtes kan de prijs per vierkante meter dan ook wat hoger liggen.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het laten plaatsen van jouw spanplafond? Vraag gratis offertes aan op onze offertepagina en vergelijk de prijzen.
✓ Klik hier om prijzen aan te vragen bij verschillende gespecialiseerde firma’s.

 

Spanplafond met isolatie

Meestal wordt er tussen het bestaande plafond en het spanplafond een dunne laag van isolatie aangebracht. Zowel thermische als akoestische isolatie is mogelijk. Eén centimeter aan isolatie volstaat om de ruimte akoestisch te isoleren.

Je kan een spanplafond ook gebruiken als afwerking van de geluidsisolatie van je plafond. Lees er hier meer over.

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers