Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond buiten

Spanplafonds zijn een populaire manier om snel en gemakkelijk een nieuw plafond in je woning te plaatsen. Maar je kan een spanplafond ook buiten gebruiken om bv. het plafond van je carport, overkapping… te vernieuwen. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een spanplafond buiten? Hoeveel kost het? En waar moet je op letten bij de plaatsing? Lees het in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Spanplafond buiten: voor- en nadelen
Prijs spanplafond buiten
Aandachtspunten spanplafond buiten
Vergelijk vrijblijvend offertes op maat

 

Kan je een spanplafond buiten plaatsen?

Een spanplafond is een doek uit PVC of polyester dat strak opgespannen wordt onder je bestaande plafond. Met een spanplafond kan je snel en eenvoudig je plafond vernieuwen. Hoewel spanplafonds voornamelijk binnenshuis voorkomen, is het ook mogelijk om ze buiten te plaatsen. Zo kan je ze bv. gebruiken voor je carport of overkapping. Daarbij is het wel belangrijk dat je spanplafond zich uit de wind bevindt.

Spanplafond buiten laten plaatsen? Dan schakel je best een specialist in. Deze weet hoe hij het spanplafond correct kan plaatsen en geeft je advies op maat over hoe je je spanplafond best kan onderhouden. Vind een spanplafond expert in je buurt.

Spanplafond buiten

 

Toepassingen spanplafond buiten

Waar kan je nu overal een spanplafond gebruiken buiten? We zetten enkele van de meest voorkomende toepassingen op een rij:

 

1. Overkapping

Is het plafond van je vaste of vrijstaande overkapping toe aan vernieuwing? Dan is een spanplafond ideaal om snel en gemakkelijk een nieuw plafond te plaatsen. Op die manier creëer je voor je overkapping een strakke en frisse look en kan je gemakkelijk kabels en oneffenheden verbergen.

 

2. Veranda

Ook voor je veranda zijn spanplafonds een goede keuze. Op die manier kan je je veranda namelijk een volledig nieuwe uitstraling geven. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren, designs en afwerkingen. Verder kan je er ook verlichting in verwerken en elektriciteitskabels of leidingen mee wegwerken. Er zijn dus heel wat mogelijkheden om je spanplafond zelf vorm te geven.

 

3. Tuinhuis

Een spanplafond in je tuinhuis plaatsen is ook perfect mogelijk. Daarbij ben je zeker dat het doek uit de wind staat, en daardoor dus langer mee zal gaan en beter te onderhouden is. Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n plafond lager komt dan je bestaande plafond. Zorg er dus voor dat je in je tuinhuis nog steeds voldoende ruimte hebt.

 

4. Carport

Tot slot kan je ook je carport een nieuwe look geven met een spanplafond. Dat is bijvoorbeeld ideaal wanneer het bestaande plafond verouderd of versleten is, en je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing. Let er wel op dat je spanplafond niet te veel blootgesteld wordt aan weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw…

 

Niet zeker of een spanplafond buiten mogelijk is?

Een vakman kan je verder informeren over de mogelijkheden voor spanplafonds buiten. Bovendien geeft deze je ook advies over wat aangewezen is voor jouw situatie. Tot slot kan een vakman natuurlijk ook je doek plaatsen volgens de regels van de kunst. Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes voor het plaatsen van spanplafonds vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Spanplafond buiten: voor- en nadelen

Een spanplafond voor buiten heeft enkele voor- en nadelen. We zetten de belangrijkste hieronder op een rij:

  • Bestand tegen schimmels, algen en bacteriën: spanplafonds zijn goed bestand tegen verschillende schimmels, algen en bacteriën. Daardoor zijn ze dus ook zeker geschikt voor buiten en blijft het onderhoud beperkt.
  • Vochtbestendig: een ander voordeel van spanplafonds is dat ze ook goed tegen vocht en water kunnen. Er bestaan bovendien spanplafonds die speciaal ontworpen zijn om te plaatsen op vochtige plekken.
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: spanplafonds hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien kan een vakman ze snel en eenvoudig plaatsen en komen er geen breekwerken aan te pas. Zo blijven de arbeidskosten beperkt.
  • Veel vormgevingsmogelijkheden: je kan je spanplafond buiten ook volledig zelf vormgeven. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende kleuren, afwerkingen, designs, …
  • Snel nieuw plafond: tot slot is een spanplafond natuurlijk ook de eenvoudigste en snelste manier om je plafond te vernieuwen en zo je volledige ruimte een frisse uitstraling te geven.

 

  • Kortere levensduur: een spanplafond wordt buiten meer blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals wind en regen. Daardoor gaan spanplafonds buiten minder lang mee.
  • Moeilijker te plaatsen: een vakman plaatst een spanplafond normaal bij warmere temperaturen. Als het buiten koud is, kan het daarom wat lastiger zijn om het doek te plaatsen.

 

Prijs spanplafond buiten

Een spanplafond buiten plaatsen kost gemiddeld € 70 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort spanplafond, de oppervlakte van je plafond, de gewenste afwerking…

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw spanplafond buiten? Vraag dan zeker offertes aan bij installateurs in jouw buurt. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kan je meerdere prijsvoorstellen vergelijken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

 

Spanplafond voor buiten

 

Aandachtspunten spanplafond buiten

Als je een spanplafond buiten laat plaatsen, zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Een overzicht van enkele aandachtspunten:

  1. Voorzie een elektriciteitsaansluiting

    Het is nuttig om in je bijgebouw of buiten ook een elektriciteitsaansluiting te hebben voor bv. verlichting. De kabels voor elektriciteit kan je makkelijk verbergen onder je spanplafond. Denk dus zeker op voorhand even na waar je een elektriciteitsaansluiting wil plaatsen, zodat je deze meteen kan verwerken in je plafond.

  2. Denk na over verlichting

    Voor je je spanplafond laat plaatsen, denk je best ook even na over verlichting. Je kan je verlichting namelijk mooi verwerken in je spanplafond. Let wel op, eenmaal je de gaten voor de verlichting hebt laten maken, is het niet eenvoudig om deze opnieuw te dichten. Als je de verlichting dus wil verplaatsen, zal je in de meeste gevallen een nieuwe doek nodig hebben.

  3. Let op bij vriesweer

    Als het buiten vriest, moet je erg voorzichtig zijn met je spanplafond. Bij koude temperaturen is zo’n plafond namelijk heel wat gevoeliger voor scheurtjes. Zet dus zeker geen druk op je plafond wanneer de temperaturen buiten erg laag zijn.

Een vakman zorgt voor een correcte plaatsing en lange levensduur! Door een expert in te schakelen, ben je zeker dat je spanplafond voor buiten correct geplaatst is. Bovendien geeft een vakman je ook tips over hoe je het doek het best kan onderhouden. Zo gaat je verlaagd plafond zo lang mogelijk mee. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in:

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers