Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond verlichting

Net als een gewoon plafond heeft een spanplafond verlichting nodig. Een spanplafond verlichten kan op meer manieren als bij een klassiek plafond. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden en laat je inspireren.

Ga snel naar: spanplafond met spotjeslichtpunten onder het doeklichtpunten boven het doek

 

welk soort spanplafond verlichting Welk soort spanplafond verlichting?

Door de steeds innoverende technieken kan je dezelfde soort verlichting op je spanplafond toepassen als op een klassiek plafond. Bij een spanplafond heb je zelfs meerdere mogelijkheden waardoor je je fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Spanplafonds zijn ook beschikbaar in verschillende maten van lichtdoorlatendheid. De keuze van lichtdoorlatendheid zal de sfeer van je verlichting beïnvloeden, zeker als je kiest voor verlichting onder het doek. Lees hieronder meer daarover.

 

1. Spanplafond met spotjes

Net als bij een klassiek plafond kunnen er spots in het spanplafond geïntegreerd worden. Je hebt daarbij de keuze om deze boven of onder het doek te hangen. Plaats je ze boven het doek, dan baadt heel de kamer in het sfeervolle licht. Opteer je voor een installatie onder het doek, geniet je van de zachte lichtcirkels op een bepaalde plaats.

Om de installatie van spots in het spanplafond te vergemakkelijken wordt er veelal gebruik gemaakt van een onderbouw constructie voor spots.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor spanplafond verlichting? Kom in contact met gespecialiseerde firma’s en vraag vrijblijvend offertes voor jouw project.
✓ Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk de prijzen!

 

spanplafond verlichting plaatsen

 

2. Lichtpunten onder het plafond

Wanneer je de lichtpunten onder het plafond wil hebben, worden er openingen gesneden in het doek om de armaturen te kunnen plaatsen. Zodra de gaten gesneden zijn, is er dus geen weg meer terug en zijn de lichtpunten niet meer verplaatsbaar. Een spanplafond is sterk waardoor je steeds nieuwe lichtpunten kan laten bijplaatsen zonder dat dit de stabiliteit van het plafond in gedrang brengt.

Een voordeel van de directe verlichtingstechniek ten opzichte van de techniek waar het licht boven het doek wordt geïntegreerd is dat je na de plaatsing van het plafond nog nieuwe lichtpunten kan plaatsen.

 

spanplafond verlichting

 

3. Lichtplafond: Verlichting boven doek

Een leuk voordeel van spanplafonds is dat je kan werken met lichteffecten. De verlichting kan boven het doek opgehangen worden. Doordat het licht door het doek schijnt creëer je één egaal sfeervol licht en wordt schaduwvorming verminderd. Door deze techniek van indirecte spanplafond verlichting toe te passen hoef je geen gaten in het doek te maken.

Een spanplafond kan snel gedemonteerd worden, als je de verlichting beu bent, kan je ze gemakkelijk weghalen. Je kan evengoed later verlichting boven het doek laten plaatsen. Het spanplafond wordt dan tijdelijk gedemonteerd en nadien weer opgehangen. Het beste denk je echter wel op voorhand goed na over hoe je de verlichting wilt om kosten voor het demonteren en opnieuw plaatsen te voorkomen.

Let wel op: licht trekt vliegjes aan. Spanplafonds zijn beschikbaar met een volledig dichte structuur of met kleine gaatjes. Wanneer je voor het laatste kiest kunnen kleine vliegjes hier door vliegen en er vervolgens blijven liggen. Om dit te vermijden kan je twee spanplafonds boven elkaar laten plaatsen.

 

Een lichtplafond als spanplafond verlichting? Vraag gratis en vrijblijvend prijzen aan bij professionele installateurs uit jouw buurt.
✓ Klik hier voor gratis offertes over verlichting van spanplafonds!

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers