Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond woonkamer: 4 voorbeelden

Is het plafond in je woonkamer aangetast door jarenlange blootstelling aan tabaksrook? Oogt het vuil en verkleurd? Dan is een spanplafond in de woonkamer de perfecte oplossing. Geen idee hoe jouw realisatie eruit kan zien? Laat je dan door ons inspireren met deze 4 voorbeelden.

Ga snel naar:
INSPIRATIE 1: zwart spanplafond in hoogglans afwerking
INSPIRATIE 2: spanplafond met ingewerkte spots
INSPIRATIE 3: spanplafond met foto
INSPIRATIE 4: neutraal spanplafond in luxueuze woonkamer

 

 

Waarom kiezen voor een spanplafond in de woonkamer?

Een spanplafond in de woonkamer heeft veel troeven. Waarom zou je nu net kiezen voor deze oplossing? We frissen alvast de vele troeven even voor je op:

  • Snelle oplossing: wist je dat een spanplafond vaak binnen 1 dag geplaatst is? Het eindresultaat camoufleert het oorspronkelijke plafond zonder al te veel extra werk. Bovendien zijn ze makkelijk in onderhoud.
  • Stofvrije plaatsing: een vakspecialist spant een spanplafond net onder je bestaande plafond op en bestaat doorgaans uit 1 stuk. Tijdens de plaatsing zijn er dus geen breekwerken.
  • Nette afwerking: doordat er extra ruimte ontstaat tussen het bestaande plafond en het spandoek, kan deze prima gebruikt worden om loshangende kabels, technische elementen en ventilatiekanalen te verbergen.
  • Unieke uitvoering: binnen het aanbod spanplafonds heb je keuze uit talloze originele uitvoeringen. Verderop ontdek je meer over de keuze- en designmogelijkheden van spandoeken.
  • Goede prijs-kwaliteitsgarantie: de kostprijs voor een spanplafond in de woonkamer is gemiddeld 70 à 200 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Als je weet dat je spanplafond gemiddeld 25 à 30 jaar meegaat, heb je een renovatie met goede prijs-kwaliteitverhouding in handen.

Wil je een spanplafond in je woonkamer plaatsen? Neem dan contact op met een vakspecialist. Die helpt je graag verder, adviseert en maakt een offerte op. Vul het gratis aanvraagformulier in.

 

INSPIRATIE 1: zwart spanplafond in hoogglans afwerking

spanplafond woonkamers

Niets zo tijdloos als zwart en wit combineren in je interieur. In deze woonkamer speelt het zwarte, glanzende plafond de hoofdrol. Door de fijne lambrisering in het interieur wit te verven, ontstaat een unieke look en feel: het lijken wel kaders van schilderijen. De glanzende doek weerkaatst de ruimte en maakt deze zo groter. Iets wat je niet meteen zou verwachten door het zwart.

 

INSPIRATIE 2: spanplafond met ingewerkte spots

spanplafond in woonkamer

Wil je de spotjes in je plafond strak wegwerken? Dan is een spandoek de oplossing. In dit moderne interieur zijn zowel led-spots als -stroken in het spanplafond verwerkt. Door de glanzende uitvoering oogt de ruimte groter en het creëert daarnaast de illusie dat de woonkamer nog beter verlicht is. Ideaal wanneer het plafond net iets lager komt dan in een standaardwoning.

 

INSPIRATIE 3: spanplafond met foto

woonkamer spanplafond

Op zoek naar een unieke realisatie? Dan is een spanplafond met print mogelijk. In dit voorbeeld koos de eigenaar voor de afdruk van een orchidee. Hou je meer van een mooie wolken- of sterrenhemel? Of wil je een uniek patroon om van je plafond een ware blikvanger te maken? Weet dan dat de mogelijkheden voor een bedrukt spanplafond nagenoeg eindeloos zijn.

 

INSPIRATIE 4: neutraal spanplafond in luxueuze woonkamer

kosten spanplafond woonkamer

Komt een spanplafond enkel tot z’n recht in hedendaagse interieurs? Neen, je ziet dat ook een woonkamer met klassiekere elementen baat heeft bij een spanplafond. In dit voorbeeld koos de eigenaar voor een neutrale uitvoering met ingebouwde spotjes. Zo blijft de aandacht gevestigd op het statige interieur dat bestaat uit marmeren elementen en een donkere hardhouten planken vloer.

 

Wil je ideeën bespreken voor een spanplafond in de woonkamer?
Schakel dan een vakspecialist in!

Geïnspireerd door de 4 bovenstaande uitvoeringen? Of heb je zelf al een moodboard gemaakt? Schakel dan eerst een spanplafond expert in. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en bespreken jullie het project. Welk soort spanplafond is geschikt in jouw situatie? Hoe moet deze eruit komen te zien? Daarna staat hij in voor de perfecte, strakke plaatsing van jouw spandoek.

Interesse? Kom in contact met een expert actief in je regio via het offerteformulier.